Sunday, November 2, 2008

durrantas

Haho buvarok!

Jelentem merultunk kettot a piciny szigetunktol nem messze. A korulmenyek tokeletesek voltak, tukorsima felszin, meleg viz, napfeny, semmi aramlat, ami jol is jott, mert mar vagy negy eve nem merultem, Csengenek meg ez volt az elso :)

A vezetonk Gonzag egy igazi csodabogar. Egy svajci manus, aki fel evet Svajcban, fel evet a Togeanson tolt buvarkodassal. A kornyeken az osszes merulohelyet o nevezte el, sot, o fedezte fel a II. vilaghaboruban lezuhant B24-es liberator roncsait is. A beugras vicces volt. A hanyattvagjuk magunkat tipusu beugrassal jutottunk a vizbe, ami azert a lanyoknak nem volt olyan konnyu, marmint a full felszerelesben kiulni a hajo szelere. Szoval inkabb csak hikomat vizbepottyanasrol beszelhetunk.



A vizben ismetlessel kezdtunk, majd mivel jol ment a maszkurites meg minden nekivagtunk a melysegnek. Csudajo volt. Mindenfelet lattunk, foleg korallokat, rengetek halat, murenat, rajat, a "szokasos" tropusi dolgokat. Csenge parazott az elejen, de miutan 10 erc utan elkezdett mutogtni mindenfele teremtmenyre, ami szembejott, akkor mar tudtam, hogy nem lesz baj. Tessek ra buszkenek lenni :))) Lefele eleg jol sullyed, barmilyen melyre kepes elmenni, folfele meg hajlamos elszallni, de egyre kevesebbszer kell elkapni es lerangatni, szoval hatarozott fejlodest lehet felfedezni. Sajnos a kompunk javitasa miatt elobb el kellett indulnunk, igy nem maradt idonk a roncsra, de majd legkozelebb. (bruhaha, soha nem lesz legkozelebb)



Nnna. Az oktato is jol megdicserte Csenget, ugyes a viz alatt. Csenge uzeni, hogy latott hatalmas (tenyleg nagy volt) papagaj halat (en nem tudom mi volt), meg akkora murenat, hogy a szajaba belefert volna egy .. egy ... valami nagy dolog.

Ja igen, majd elfelejtem. Talalkoztam egy bohochallal. Egy igazan jatekos bohochallal. Egeszen odauszott a maszkomhoz, majd ossze-vissza uszkalt, s a vegen mar olyan bator volt, hogy siman meg tudtam simogatni. Edes volt. Remeltem o is igy elte meg, s nem az agresszio hozta ki belole a vakmeroseget :)))

3 comments:

Anonymous said...

Tomi,

Nem lehetne odatelepotálni magunkat:) Legközelebb nem engedlek egyedül:):):) TP

Anonymous said...

Eges Egedre!!! (with the right pronounciation:)
We are awaiting the photos from Papua, if they have more than 4 hours electricity a day:) We are almost home. Enjoy your time with the natives.
Kejt sor, rapido, rapido!!:)

Tam said...

Ohoo :)
We are just back from the villages. Well, they might be natives but certainly more bearable with their cool climate then anywhere else in Indonesia.

Cheers for you too :)
Oh yes, a large beer would be so nice :)