Sunday, November 2, 2008

Ghetto feeling

Mar Makassarba jutottunk, csak hajnalban indul tovabb a gepunk a meses Papua fele, igy bementunk kicsit megnezni a varost. Vonzo volt a Fort Rotterdam elnevezes, hatha kapunk egy kis europai hangulatot. Haaat, ez a hatas nem jott at.



Viszont jottek a szokasos egyetemista kislanyok a szokasos hazifeladatukkal, hogy jol kapjanak le par turistat a bugyuta kerdeseikkel. Kis kompaniankkal fotozkodas kozepette mi is lottunk par kepet a szegenyebb sorsu utcagyerekekrol, akik a kikotoben strandolnak jobb hijan, majd miutan sokan lettek, s kezdett kellmetlen lenni, bevettuk magunkat egy taxiba majd egy plazaba. Dobbenetes az a szakadek, ami itt a szegenyeket es a jomodubb retegeket elvalasztja. A plazaban pont az az arszivonal van, mint nalunk. Van itt minden, sot meg az is, ami nalunk sincs, pl. body shop. Aztan a repter fele a kulvarosi gettoban sikerult egy leszakadt internet kavezoba (?) beulni. Most mindenki nyomja tobb gepen, igy lehet lesz kis kavarodas a bejegyzesekben.

Reszemrol nehezen jon az ihlet. Az isten hata mogotti nyugalmas kis eletunket felvaltotta az utazas, a nem alvas, az orokos rohanas, a forrosag, a buz, a ... szoval azsia minden dzsuza szakadt az olunkbe. Hat hogy lehet igy irni a csodas Kadidirirol? Remelem Lacaeknak jobban megy majd.

Holnap hajnalban, ha minden rendben megy, mar Jayapuraban leszunk, ahol var rank ujra a szervezkedes: kell kulon engedelyt inteznunk a Baliem volgyi kalandozashoz, intezni kell a PNG belepesunket (ez sem csak anyi, hogy megvan a vizumunk, hosszu...), aztan az utunkat tovabb Wamenaba. Wamena rohadt draga lesz. Most ugy nez ki, kb. otszoros arakkal lehet szamolni, szoval tessek szoritani, hogy kapjunk olcson szallast, repjegyet, miegymast!
Elkezdtuk szedni a malaront is.

No comments: