Saturday, November 15, 2008

Taman Negara

Taman Negara Malajziban az egyik nemzeti park, ahol erintetlen tropusi esoerdot lehet latni. Meg kellett nezni!

Aki nagy vadakra szamit (a turistakon kivul) az valoszinuleg csalodni fog, viszont az erdo csodalatos, erdemes ejjel is, nappal is tenni egy nagyobb setat/kirandulast, kinek mire van ideje. Lattunk kigyot, bekat, skorpiot, orias hangyakat, valami mergezo piros szazlabut is es hallgattuk az erdo koncertjet.

Lassan itt a monszum, igy a kis kirandulast hatalmas tropusi esozesek szinesitettek. Ez jo is, meg rossz is. Vegso soron esoerdo, hat had essen, ugyanakkor elviselhetetlen a kiparolgas. Az ember leizzad, meg folyik ra mindenhonnan a viz, az esokabat teljesen ertelmet veszti, a legjobb ilyenkor beugrani a folyoba, persze ott ahol nem nagy a sodras.

Persze azert voltak vadak, nem egy leopard macska, civet macska, egy egesz vaddiszno csalad es par oz is megmutatta magat. Ejjel meg valami hatalmas zajjal elindult a fak tetejerol lefele, ugy, hogy meg a guide is ugrott is egy nagyot. En egybol a predator filmre asszocialtam, a guide meg tigrisre, de ... nem lattunk semmit. :)

A legnagyobb aldozatot az onketes veradok hoztak, az erdoben megannyi pioca var az ovatlan turistakra. Fajni nem faj, meg talan annyira sem, mint a szunyogcsipes, viszont a pioca utan csunya nagy verfolt marad. Na, megjott valakinek a kedve?

1 comment:

Anonymous said...

Khmm, mikor is mentek vissza ?

Pifta