Sunday, November 9, 2008

Jogo Papua!

Jogo, igy koszonnek el a Danik is. Az utolso napunk a furcsa nepek foldjen. Nem, nem megyunk Papua Uj Guineaba. Orias sohaj. Megvettuk a jegyunket Jakartaba majd onnan Kuala Lumpurba. Persze nem mondanak jo idot oda, igy Tioman veszelybe kerult, de majd meglatjuk.

Most Jayapura mellett, Sentaniban, a repterhez nagyon kozel szalltunk meg es varjuk a kora reggeli gepunket. Vagy ket napig fog tartani az utazas, addig lehet nem is jelentkezunk. (Aki hetvegen nem netezett, annak azert hagytunk boven olvasnivalot :)

Sajnalkozunk rendesen. Sok-sok szivas es veszodes vart volna PNG-ben, de csak-csak az volt az eredeti celunk. Asszem kicsit tulvallaltuk magunkat. Persze rendre PNG-bol jott papuakkal futunk ossze, szallodaban, etteremben, boltban, mindenfele. A helyiekkel ellentetben mindegyik tokeletesen beszel angolul! Szemely szerint sajnalkoznak, hogy gond van a vizumunkkal, igeretet tesznek, hogy megprobaljak megerositeni az Ausztral es PNG imigration kozotti kapcsolatokat, batoritanak, szoval aranyosak. (Azon felul, hogy betel diot rag mindegyik es ettol olyan voros a szajuk es olyan voroset kopnek, hogy a verengzo jeti kutya fule hozzajuk kepest.) Erdekes hallani, hogy honnan jottek. Tanarok kelet Sepik teruletrol, Lae-bol meg Madangbol. Nekunk most olyan, mint valami mesevilag, amirol oly sokat olvastunk, ahova annyi mindent terveztunk, de aztan nem jutunk el megsem.

Szerencsenk volt, hogy Papua sziget indonez reszen meglatogathattuk a Dani torzseket, s az egyik PNG papua szavaival vigasztaljuk magunkat: Baliem is wonderful, that's actually also our papua country!

Jogo Papua!

2 comments:

Anonymous said...

Várjuk az ajándékokat:) Mikor jöttök?
TP

Tam said...

Megyunk, megyunk, 19-en erunk haza valamikor del korul...