Friday, November 7, 2008

Togeanstol Wamenaig

Egy forro delutan ultunk az ebedloben a Kadidiri szigeten a tropusi semmittevestol egeszen elernyedve, amikor jott a rossz hir: Elromlott a komp. Azon lepodtem meg, hogy mar meg sem lepodtunk ezen, hiszen itt semmi sem megy ugy, ahogy mennie kene. Ez annyit jelentett, hogy a tervezettnel elobb el kellett hagyni a szigetet, hogy meg idoben odaerjunk Papuara. Szerencsere a szloven par is eppen masnap tervezte, hogy elindul ezert legalabb a kozos szakaszon, amit megtettunk csokkenteni tudtuk a koltsegeket.



Masnap reggeli utan indultunk. A szlovenek szerencsere leszerveztek egy kis lelekveszto hajot, amit funyiro motor hajtott. Kozel 5 oras uttal sikerul is elernunk Ampana partjait. Mikor reggel beszalltunk a hajoba elegge aggodtam, hogy odaerunk-e valaha latvan a hajot es annak allapotat, de el kell, hogy mondjam, hogy ez a rovid szakasz volt talan az ut legszebb resze. Rengeteg delfinnel talalkoztunk kozben, a nap szikrazott es a viz is tukor sima volt, a kornyezo tropusi szigetek latvanya pedig lenyugozo. Egyszeruen szuper volt!

Mikor megerkeztunk rogton szerveztunk egy transzfert Paluba ugyanazon a szornyu terepen keresztul, amelyiken jottunk. Sajnos ez alkalommal nem tudtuk elkerulni, erre kellett menni. 10 ora ko kemeny tereprally, jujjj! Indulas elott elszaladtunk vacsizni oda, ahol korabban ettunk. Persze megint szuper volt a kaja. A szloven srac csirket kert. Aggodtunk, hogy mennyire lesz friss, de a leheto legfrissebb volt, mert a rendeles utan vagtak le ott a szemunk elott a csirket. Orulet ez az orszag! :)

Elindultuk, megint szornyu volt, de most most rutinosabbak voltunk. Megerkeztunk Paluba, a szlovenekkel egyutt elmentunk a Palu Goldenbe aludni, masnap reggel orult rohanassal a repterre, jegyet vettunk Makassarba.

Makassarban ismet jottek a problemak... A jayapurai jarat hajnalban 2:30-kor indult. Ez a menetrend, elvileg. Persze, hogy nem a menetrend szerint indultunk :) Laza 2 es fel oras kesessel elindult vegre a gep. A repules viszonylag rovid volt.

Megerkeztunk Jayapuraba. Koran reggel volt, baromira faradtak voltunk, de kituztunk magunk elott egy celt, miszerint meg ma eljutunk Wamenaba, a Baliem volgy szivbe. Csakhogy addig meg el kellett intezunk a Papua vizumot, penzt kellett felvenni es persze meg kellett venni a jegyeket es mindezt 45 fokban es hulla faradtan. Emberfeletti teljesitmenynek tunt akkor nekunk, de megcsinaltuk. Estere mar Wamenaban voltunk, a Mas Budi nevu hotelben.

Az ut 3 napig tartott...

No comments: