Saturday, November 8, 2008

malacok

Irok egy bejegyzest a malacokrol, mert kell.
Nos, a malacok nagyon fontosak a Dani nepek szamara, gyakorlatilag az egyetlen merceje a vagyonnak. A malacokat nem olban tartjak, hanem szabadon jarnak kellnek, igy lepten nyomon belejuk botlik az ember. Pici csikos, meg fekete meg mindenfele malac. Ennek megfeleloen itt az osvenyeket nem kutyapiszok, hanem a malacok vegtermeke tarkitja :) Bakancs haznalata kotelezo!

Egy asszony kb. 10-12 malacot er, ennyit kell a lakodalomban leperkalni a lanyoshaznak. Kuzdenek is vele ahelyi fickok. Egy malac meg kb. 10-25 millio rupia merettol fuggoen.

De malacot vagnak minden unnepen, tobbek kozott Karacsonykor. Ez most furcsa lehet, de a misszionarusok jo munkat vegeztek, Harry mondja, hogy rendre megunneplik Jezus szuleteset, halalat, meghazasodasat, mindent Na jo, itt ereztuk, hogy vannak meg hianyossagok :)

Malacot adnak, vesznek mindenfele. Nem ritkan elszallitjak oket akar repulovel is. Lab osszekot, liszteszsak a fejere es megy a cargoba. Azert en rimankodtam, hogy ne a hatizsakunk melle rakjak a malcot. Mar ha csak fele olyan rosszul viseli az utat, mint en...


Na, malacokrol ennyit.

2 comments:

panka said...

Legalább mostmár tudom mennyit érek nőként :)

Tam said...

Aaaa, az a papua lanyokra vonatkozik. A magyar csajokert lehet, hogy semmit nem adnanak :)
Meg jo, hogy mi nem malacban szamolunk...